Inconformista, persistent, política per convicció i molt familiar, aixina és la candidata a l’alcaldia de Favara.

1.- A nivell personal, com és Oro Azorín?

Mai he intentat autodefinir-me, però ara que he de reflexionar per poder contestar-te he de dir que  sóc una persona feliç. Sóc molt afortunada amb la família que tinc:  uns germans i nebots que han estat amb mi en els moments més difícils, uns pares que m`han ensenyat els millors valors ètics que tinc i una parella i uns fills que són els meu sentit de viure.

M’agrada la gent, el contacte amb les persones, sóc oberta i molt extravertida. M’encanten els xiquets, la muntanya em dóna pau i adore els animals, sobretot tinc passió pels gossos i pels gats.

Malgrat haver estat educada des de xicoteta en la religió, no sóc creient. La meua religió personal és actuar d’acord amb els teus pensaments morals, amb les meues conviccions ètiques, i amb les meues inquietuds personals.

Sóc persistent en les coses i tinc el cap més dur que una pedra. De vegades, tinc el geni curt i sóc molt inconformista. M’indigne molt fàcilment quan veig les injustícies socials que estan patint moltes persones i em faig de mala sang.

Sóc política per convicció, perquè pense que és l’única ferramenta que tenim per portar endavant un projecte de convivència, unes pautes d’actuacions socials. Perquè no creure en la política és deixar perdre la democràcia que tant de sofriment  ha costat als nostres pares.

2.- Quins plans te la coalició per a Favara?

El pla inicial  del grup Compromís per Favara i que vertebrarà tota l’acció política  posterior serà realitzar un estudi de la situació econòmica, organitzativa i estructural de l’ajuntament del nostre poble per a poder començar a desenvolupar plans específics en els diferents àmbits  municipals. La finalitat d’estos plans serà optimitzar la gestió de tots els serveis, cobrir les necessitats reals  del nostre veïnat i aconseguir una major benestar social, econòmic i de convivència.

3.- Com valores la llista que presenta Compromís per Favara?

Les persones que conformem Compromís per Favara tenim un denominador comú la il·lusió de treballar per al nostre poble.

Tots i totes hem demostrat una gran valentia i hem fet un gran esforç, hem passat de la indignació des del sofà de casa mirant al ‘Rojo Vivo’ a la primera línia de combat. I ho hem fet sense por, amb ganes, amb l’esperança d’un canvi que pensem necessari per a Favara.

Una de les coses que més valore és que la llista de Compromís no és una llista de col·locació de treball, perquè tots i totes ja tenim el nostre treball. Ni és una llista que busca afavorir-se de forma personal. Som persones amb inquietuds que pensem que una altra Favara és possible, que estem convençuts que hi ha altra manera de fer política. Per a tots nosaltres, el poble ha de participar de les grans decisions, els veïns i les veïnes  han de dir sí o no a les actuacions extraordinàries del poble.

I, per acabar, més que valorar el que vull és agrair  la magnitud personal i humana de tots i totes les persones que m’acompanyen en la llista, i donen la cara per Compromís. Personalment pense que la capacitat d’enteniment,  la superació personal,  el treball en equip, l’esforç, la il·lusió per la faena ben feta, estant fent que el grup Compromís per Favara siga una realitat i, espere, que una opció de govern en un futur molt pròxim.

4.- Quina valoració et mereix la gestió del PP a l’ajuntament?

Ha sigut una gestió nefasta a tots els nivells:

  • Grans construccions que encara no estan pagades i que hem hagut de privatitzar per no poder o no saber mantenir-les ni portar-les endavant.
  • Acomiadaments indeguts i de forma improcedent que ens ha costat als favarers i favarers molts diners.
  • La privatització de tots els serveis municipals que costa al poble més de 50.000 euros
  • La venda de la gestió de l’aigua que ha provocat un triple augment del nostre rebut.
  • L’abandonament dels parcs i jardins llevat dels mesos anteriors a les eleccions.
  • El nul interés per potenciar el reciclatge.
  • Un augment constant dels impostos i de les taxes.
  • La disminució de les subvencions a les entitats culturals, esportives i cíviques.
  • Una forma de fer política antidemocràtica, poc transparent, obstaculitzant sempre la informació municipal, sense diàleg polític, i amb poca participació ciutadana.

5.- De quina forma creus què han influid els anys de govern del PP al poble de Favara?

Pense que quan un mateix partit governa un poble durant molts anys pot arribar a fer mal  i més encara si es tracta d’un partit de dretes.

Tants anys de PP a Favara han influït de forma molt negativa en el nostre poble, perquè encara que sempre es diu que en un poble es vota la persona i no el partit, a la definitiva el PP de Favara ha seguit les mateixes directius que el PP de Madrid o el de València: privatitzar, llevar serveis, reduir subvencions, augmentar taxes,  i tot açò plegat i durant tants anys dóna un balanç molt negatiu al nostre poble.

El PP de Favara no té independència del PP de Madrid i això fa que en un poble com el nostre arriben  mocions com la de l’avortament, entre altres.

6.- Quines expectatives tens per a la precampanya?

L’acte del dia 2 d’abril és el coet d’eixida d’una campanya electoral que em sembla prometedora i que pense que serà digna i al nostre estil. Tindrem l’honor de vore i escoltar la nostra futura presidenta del País Valencià, Mònica Oltra.

El dia 10 d’abril inaugurarem la nostra seu electoral que està ubicada al carrer Joan Garcés amb l’actuació de Dani Miquel, que de segur encantarà a tots els xiquets i les xiquetes del nostre poble.

Com sempre, celebrarem el dia del treballador amb un bon esmorzar i acompanyats, si l’agenda li ho permet, d’un magnífic cantant valencià.

I, per suposat, si l’alcalde actual del PP ens facilita la informació que li hem demanat en entrada de registre, informarem al poble de com està la gestió municipal: morositat, endeutament, factures pendents de pagar, préstecs bancaris…

No entrarem en atacs personals, solament farem públic la informació que ens facilite l’alcalde i comunicarem la que s’ha negat a donar-nos.

De tot cor, desitge que tot el poble participe dels actes que Compromís per Favara ha preparat, que llisca els butlletins informatius i que emplene el fullet si vol participar en la confecció del nostre programa electoral.